Главна / Култура / КУД “Славуј” прославио пет година постојања

КУД “Славуј” прославио пет година постојања

Културно уметничко друштво “Славуј” из Бадовца претходног викенда прославило је пет година постојања и рада.

Текућа година, као и претходне четири била је јако успешна, а надамо се да ће и наредна бити таква, чак и боља, рекао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница представник КУД “Славуј“ Момчило Недељковић.

„Пет година постојања обележили смо концертом, који је био одржан на игралишту у Бадовцу.  Све је протекло у лепом и добром расположењу, жао ми је само што нисмо успели да организујемо долазак још неких наших пријатељских друштава из централне Србије. До сада смо наступали у многим градовима наше земље, план је да наставимо тако“ , истакао је Недељковић и захвалио општини Грачаница уз чију помоћ ово културно-уметничко друштво посећује бројне концерте широм Србије.

КУД “Славуј” из Бадовца основано је 1. септембра 2013. године, од тада до данашњег дана имало је бројне потешкоће, али је ипак успело да опстане и забележи бројне успехе до сада.

„И даље имамо потешкоћа када су финансије у питању, али је ситуација много боља него на почетку нашег рада јер сада имамо поједине делове ношње, имамо и бројне пријатеље који нам помажу, а и родитељи деце су увек ту да притекну у помоћ када затреба“, нагласио је Недељковић.

КУД „Славуј“ данас броји око педесет чланова и активно ради на припреми нових кореографија.

Check Also

У Лепосавићу завршен такмичарски део програма Фестивала сценског покрета и кореодраме

У Центру за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу свечано је завршен такмичарски део програма Фестивала …