Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Србија чврсто опредељена за мир и компромис 

Ђурић: Србија чврсто опредељена за мир и компромис 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Републике Словеније у Србији Владимиром Гаспаричем и упознао га са током дијалога Београда и Приштине.

Ђурић је одлазећег словеначког амбасадора информисао о напорима Србије да се дође до компромисног решења за Косово и Метохију које би и српском и албанском народу гарантовало стабилну будућност и отворило шансе за неометани економски развитак, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Србија је, како је истакао, чврсто опредељена за мир и решена да трага за компромисом, иако Приштина често не показује вољу за тим начином превазилажења несугласица.

Компромис у дијалогу Београда и Приштине је, према Ђурићевим речима, у интересу мира у читавом региону, и све државе у окружењу, укључујући Словенију, требало би да подрже напоре Београда.

Директор Ђурић упознао је амбасора Гаспарича са серијом напада на Србе и њихову имовину на Косову и Метохији у протеклом периоду, као и свим недавним изјавама званичника привремених институција самоуправе у Приштини којима се подрива сам дух дијалога.

Check Also

Здрава породица и предан рад су рецепт за срећу у животу

Да пензионерски дани могу бити слатки као овогодишњи род грожђа у Великој Хочи, говори пример …