Главна / Друштво / Поповић са малишанима ПУ Ђурђевак поводом дечије недеље

Поповић са малишанима ПУ Ђурђевак поводом дечије недеље

Поводом дечије недеље, која почиње првог октобра, предшколци дечије установе „Ђурђевак“ у Грачаници,  посетили су данас општину Грачаница, где их је примио градоначелник Срђан Поповић.

Малишани су градоначелнику Поповићу уручили симболичне поклоне, ручне радове са својим именима, које су направили заједно са својим васпитачицама, а потом су песмом и рецитацијама направили и пригодну  атмосферу.

Поповић је малишанима  објаснио функционисање општине Грачаница и истакао да  се општинско руководство, труди да им обезбеди што боље услове за одрастање и школовање

„Ми као Општина морамо што више да улажемо у будућност, да створимо што је могуће боље услове за правилно одрастање наше деце. Драго ми је да су нам обданишта пуна, а наша је обавеза да испратимо њихово одрастање, тако што ћемо им створити најбоље услове за боравак у вртићима“, казао је Поповић.

Поповић је истакао да је у току изградња још једног објекта за децу, а то је дечији вртић у Угљару, који би требало да буде завршен до краја ове године.

На крају посете председник општине Грачаница пожелео је малишанима лепо и срећно детињство и обећао да ће ускоро и он њих посетити и донети им поклоне.

Дечија недеља обележава се сваке године у првој недељи октобра, а ове године одвијаће се под слоганом – „Моје право је да живим срећно и здраво“ – за одрастање без насиља.

Check Also

Вулин за ТВ Мост: У Приштини ће увек урадити нешто против Срба

Од доласка Александра Вучића и потписивања Бриселског споразума, представници Приштине чине све да побегну од …