Главна / Друштво / Глумци “Театра 5” посетили општину Грачаница

Глумци “Театра 5” посетили општину Грачаница

Глумци београдског „Театра 5“ посетили су јутрос општину Грачаница, где их је угостио председник општине Срђан Поповић.

Поповић је глумце овог позоришта упознао са радом и функционисањем општине Грачаница, као и са знаменитостима наше општине.

Општини Грачаница  свако стечено пријатељство представља успех, нагласио је председник општине Срђан Поповић.

„Мени је изузетно драго што општина и сама Грачаница из дана у дан има све више пријатеља и све више људи који желе да дођу и посете нас и увере се да и овде има живота, а и колико се ми трудимо да успоставимо нешто што ће бити вечно. Веома ми је драго што смо данас угостили „Пету београдску гимназију“ и надам се да ћемо ускоро узвратити посету“, истакао је Поповић и додао да ће општина и убудуће помагати културна дешавања.

Управник „Театра 5“ Зоран Ракић изразио је захвалност председнику општине на пријему и људима у Грачаници на гостољубивости.

„Мало је времена три дана бити овде, јер човек овде може да остане читаву вечност и то смо увидели јуче када смо обишли манастир Грачаница. Вечерас за грачаничку публику играмо 250-ти пут представу „Буба у уху“ и веома нам је драго што ћемо то јубиларно играње представе извести управо у Грачаници“, истакао је Ракић и додао да сарадња и пријатељство са АП „Јанићије Поповић“ и општином Грачаница треба да траје вечно.

„Управо смо започели сарадњу са „Театром 5“ и у оквиру пројекта „Отворимо завесу“ имаћемо заједниччку представу која ће премијерно бити изведена најпре у Београду, а потом и у Грачаници. Сарадњу са овим позориштем ћемо, свакако, и након тога наставити“, поручио је Срећко Тодоровић, руководилац АП „Јанићије Поповић“ из Грачанице.

Директор Пете београдске гимназије Савић Минић уручио је председнику општине Срђану Поповићу Повељу за допринос и сарадњу на пројекту „Отворимо завесу“, који је подржала Канцеларија за Косово и Метохију.

Аматерско позориште Пете београдске гимназије извешће данас у 15 часова монодраму „Сан смешног човека“ у Богословији „Свети Кирило и Методије“ у Призрену, а потом у 20 часова у Дому културе у Грачаници представу „Буба у уху“.

 

Check Also

Ракић, Јевтић и Симић посетили Грачаницу. Настављамо јединствено деловање, каже Поповић

Председник општине Грачаница Срђан Поповић угостио је данас представнике Српске листе, председника Горана Ракића и …