Главна / Вести / Србија / У Скупштини данас расправа о кандидатима за нове министре

У Скупштини данас расправа о кандидатима за нове министре

skupstina_kosovaУ Скупштини Србије данас ће почети расправа о кандидатима за нове министре, што је омогућено усвајањем изменама и допунама Закона о министарствима, али и саопштавањем имена кандидата за састав реконструисане владе.

Председник парламента Небојша Стефановић за данас у 15 сати заказао је седницу на чијем дневном реду је избор и полагање заклетве чланова владе, а како се очекује, Србија би после гласања у суботу, требало да добије реконструисану владу.

Кандидате зе министре предложио је премијер Ивица Дачић, а тај предлог је у парламент стигао по хитном поступку.

Иначе, кандидати које је предложио СПС су за министре саобраћаја и министра без портфеља задуженог за евроинтеграције, Александар Антић и Бранко Ружић, за министра просвете, науке и технолошког развоја Томислав Јовановић, а министра културе Иван Тасовац.

Заједнички кандидат СНС и СПС за министра омладине и спорта је Вања Удовичић.

СНС је предложила да на месту министра привреде буде Саша Радуловић, финансија Лазар Крстић, пољопривреде Драган Гламочић, регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић и одбране Небојша Родић, а министар без портфеља би требало да буде и Александар Вулин.

На самом почетку седнице премијер Дачић ће изнети експозе, након чега ће почети расправа о будућим министрима, а кандидати за нове министре неће присуствовати седници у петак, већ ће у здање на Тргу Николе Пашића доћи у суботу, када треба да положе заклетву пред парламентом.

На полагање заклетве биће позвани и представници дипломатског кора и други гости.

Извор: Тањуг

Check Also

Вучић: Следе велики притисци због КиМ, треба нам јака влада

ПредседникАлександар Вучић изјавио је данас да очкује велике притиске по питању решавања косовског проблема, те …