Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: РОСУ напале и заузеле Газиводе

Ђурић: РОСУ напале и заузеле Газиводе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију каже да је упад јединица РОСУ супротан свим међународним договорима и да оне немају право да се појављују на северу Косова.

Марко Ђурић рекао је на конфернцији за новинаре у Влади Србије да су специјалне јединице паравојне формације РОСУ наоружане до зуба напале и заузеле језеро Газиводе.

“Тачи и његови наоружани терористи урадили су то да би Тачи могао слободно да се шета, слика и вози у чамцу по језеру Газовде. Да би до тога дошло, морали су да склоне и ухапсе све са пута. У центру за екологију и развој спорта су везали људе у хапсили са циљем да заузму и застраше цео српски народ на КиМ”, истиче Ђурић.

Додаје да је упад супротан свим међународним договорима и да јединице РОСУ немају право да се појављују на северу Косова.

“Ово се десило наочиглед целе међународне заједнице и сви које смо звали и обавестили шта се десило, ћутали су. Нема одговра ни из ЕУ ни из НАТО-а”, напомиње Марко Ђурић.

Истиче да је Србија упозорила све у Приштини и међународној заједници да неће толерисати агресију на наш народо на северу Косова, нити било какав облик насиља према нашем народу.

“Председник Вучић је упознао и упозорио међународне представнике да оваква врста понашања није прихватљива и да Србија у складу са резолуцијом 1244 намерава да штити свој народ”, поручује Ђурић.

Додаје да председник Вучић у овом тренутку на посебној локацији има састанак са начелником Генералштаба и другим војним и полицијским званичницима.

Извор: РТС

Check Also

У Србији до сада тестирано 5.000 особа, потврђено нових 111 случајева

На Институту Торлак у последња 24 сата тестирани су узорци 637 особа од којих је …