Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: РОСУ и даље на Газиводама, задржана четири радника

Ђурић: РОСУ и даље на Газиводама, задржана четири радника

Директор Канцеларије за КиМ каже да су нетачни наводи да су се припадници РОСУ повукли са језера Газиводе и да нема ухапшених. Они су и даље тамо и у Центру за спорт и екологију задржали су четворицу радника, истиче Ђурић.

Марко Ђурић је истакао обраћајући се на конференцији за медије да су лажни и нетачни подаци које су пласирали поједини медији да су се припадници РОСУ повукли и да су нетачни наводи да нико није ухапшен.

“До почетка ове конференције јединице РОСУ, које подсећају на терористичке јединице, још се налазе на Газиводама. На објекту су задржани Немања Миловановић и Милош Милић, радници Центра, и грађевински радници Никола Ђуровић и Ненад Гаљак”, рекао је Ђурић.

Према његовим речима, припадници РОСУ присутни су тамо упркос и насупрот чврсто датој речи представника НАТО-а да паравојне албанске јединице неће долазити на север покрајине.

“Овим се показало по трећи узастопни пут да српски народ на КиМ не може да рачуна ни на НАТО ни на КФОР. Последњи пут када смо хапшени на КиМ, када је Вучићу онемогућено да посети српски народ у селу Бање и сада ово данас”, поручио је Ђурић.

Истиче да је јасно да је лаж да се овакве ствари дешавају због неких унутрашњих политичких игрица у Приштини.

“Нико се не игра са ратом и миром зарад унутрашњих прилика. Доста је са игрицама. Шеснаест или седамнаест пута пре конфликта Израела и Палестине су на сличан начин различите линије прелажене па је онда избио један од најжешћих конфликата. И зато је време да се са неодговорним потезима стане”, истиче Ђурић.

Напомиње да се у овим тренуцима на читавој територији Србије спроводе активности Војске Србије и МУП-а у складу са наређењима председника републике како би се, каже, створили предуслови да се овакво понашање заустави.

“Ни од кога не очекујемо ништа,  ни коментара ни одговора нема, сви се праве невешти. Дрскост и безобразлук као да нема краја. Још се нижу лажи како се ово и оно смирује, а нико од њих се не бави узроцима и нико се не бави ни послом за који су ангажовани, за који су послати тамо”, напомиње Ђурић.

Директор канцеларије за КиМ рекао је да ће се председник Вучић обратити јавности у 21 сат.

Додаје да Вучић тренутно обилази оружане снаге Србије и напомиње да су Срби са КиМ на више локациај почели да се окупљају.

Директор Канцеларије за КиМ је “честитао на резултатима замрзнутог конфликта свима онима који су говорили да ће нам процветати руже ако не буде договора”.

Ђурић је осудио изјаву Маје Коцијанчич која је позвала “обе стране на уздржаност”

“Као да су Срби напали сами себе. Сматрам да оваква врста реакције представља врхунац неозбиљности у изузетно тешким околностима”, истиче Ђурић.

Извор: РТС

 

Check Also

Ђурић: Тражио сам од међународне заједнице да санкционише Приштину

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је одлука власти у Приштини, да …