Главна / Вести / Косово и Метохија / Oдржан протест Удружења породица несталих и киднапованих

Oдржан протест Удружења породица несталих и киднапованих

protestДанас  је у Грачаници одржан протесни скуп поводом обележавања  Међународног дана несталих и киднапованих лица.

Присутним мештанима на протесном скупу први се обратио председник Удружења киднапованих  на Косову и Метохији Милорад Трифуновић који је апеловао на све који нешто знају о несталима да  кажу и помогну у расветљавању истине.

„ Још једном позивамо све који нешто знају о несталим особама да кажу и помогну у расветљавању истине. Усамљени смо јер нам не помажу они који су надлежни за то. Осећамо се беспомоћно“, истиче Трифуновић.

Посланик у Скупштини Косова Рада Трајковић позвала је све породице несталих особа било које националности да наставе са обраћањем за помоћ свим надлежним институцијама по овом питању.

„ Надам се да  следеће године на Међународом дану несталих и киднапованих неће  бити оволико слика несталих. Надам се да ће се бар неке од судбина несталих расветлити“, рекла је Трајковић за програм Радио Грачанице.

Од  чланова породица несталих, Гордана Поповић ћерка несталог Предрага Поповића  рекла је за програм Радио Грачанице да  наде о расветљењу судбине њеног оца више нема .

„Мој отац је нестао на путу до посла. После оволико година не надам се више да се нешто о њему може сазнати“, рекла је ћерка несталог Поповића.

Жена несталог Светозара Недељковића, Надица Недељковић за наш програм прича о тешком животу након мужевљевог киднаповања.

„Живим од пензије која износи 40 евра. Муж ми је нестао у Липљану, ништа нисам чула о њему од тада“, рекла је Надица.

Једна од чланова Удружења киднапованих на Косову и Метохији  Силвана Маринковић рекла је да је њен муж киднапован пре 15 година и да је огорчена јер свих ових година није постигнут неки значајан помак у расветљавању истине о судбинама несталих и поред и толико залагања.

„Обавештавали смо све надлежне увек када смо имали неки траг. Добијали  смо информације о томе како је неко ту боравио али ништа више од тога“, рекла је Силвана Маринковић за програм Радио Грачанице.

Породице несталих и киднапованих окупили су се да још једном пошаљу поруку јавности да су Срби били и остали жртве албанског тероризма.

Check Also

Тужна слика гробаља на централном Космету

На највећем православном гробљу на Косову и Метохији у Приштини, за летње задушнице мало је …