Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: До краја године између 5 и 10 земаља повлачи признање Косова 

Дачић: До краја године између 5 и 10 земаља повлачи признање Косова 

До краја године између пет и 10 земаља повлачи признање независности Косова и Метохије, најавио је данас министар спољних послова Ивица Дачић.

Према његовим речима, то је исход састанака које је српска делегација имала протекле недеље током Генералне скупштине Уједињених нација.

Дачић каже да неке земље и не знају да су признале независност КиМ, те је, наводи, био у ситуацији да му министар спољних послова Сомалије каже да “они сматрају да је КиМ део Србије и да подржавају територијални интегритет”.

“Ја му кажем, хеј, човече, али ви сте признали Косово”, истиче Дачић и додаје да он активно ради на томе да се ревидира списак земаља које су признале Косово, али да се томе противе привремене власти у Приштини, јер, каже, “они то не смеју да кажу својим грађанима”.

Подсећа и да је током састанака у УН сазнао да Оман, Уганда и Лесото нису признале независност КиМ, а да их је Приштина сврстала у земље које то јесу учиниле.

Дачић се осврнуо на посету приштинске делегације у УН и истакао да је Србија упутила протест УН, као што је то учинила сваке године до сада, јер, истиче, приштинска делегација злоупотребљава присуство у УН.

Навео је да је приштинску делегацију чинио 41 човек, што је, наводи, делегација већа од оних које су имале неке велике државе.

Извор: Танјуг, РТВ

Check Also

Новости: Хоће пречицом да бришу Резолуцију 1244, Хоти изнео план како треба да изгледа коначни споразум

Иако је Резолуцију 1244 донео један од најважнијих органа Уједињених нација, организације у коју Kосово …