Главна / Вести / Косово и Метохија / Приштина спроводи политику дугих цеви, међународни представници ћуте 

Приштина спроводи политику дугих цеви, међународни представници ћуте 

На северу Косова и Метохије је мирно, Срби су се синоћ повукли са барикада.Након обраћања председника Србије Александра Вучића, мештани Зубиног Потока и околних места синоћ су окончали су протест на магистрали од Рибарића до Косовске Митровице. Напетост и огорчење међу местанима је и даље присутна.

Ситуација у Зубином Потоку је мирна, грађани су окончали протест, али су и даље под утиском због јучерашњег догађаја на Газиводама, огорчени и уплашени.

Косовски министар за локалну самоуправу у оставци Иван Тодосијевић поручује да је српски народ након обраћања председника Србије Александра Вучића и његове поруке да неће толерисати насиље над Србима на Космету сада много  спокојнији.

“Добили смо јасну поруку од нашег председника , поруку да 17.март неће никад више да се понови, добили смо поруку да ниједна Олуја неће бити могућа, као и да су Србија и председник Вучић за мир, компромис и да само миром можемо доћи до решења. Приштина и даље спроводи политику дугих пушчаних цеви и оно што мене забрињава је што таква њихова политика ни овога пута није осуђена од међународних представника. Ми слушамо нашу државу Србију, слушамо оно што долази из Београда и у складу са тим ћемо поступати у будућности, опредељени за мирно решење”, рекао је Тодосијевић.

И остали представници Срба на Косову и Метохији поручују да оно што се десило јуче на Газиводама не сме се више поновити ид а ће се заједно са председником Вучићем политиком мира и дијалога супротставити политици дугих цеви.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Гренел поздравио примену одредби потписаних у Вашингтону

Специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине, Ричард Гренел, поздраво је данас примену …