Главна / Друштво / Председник општине Срђан Поповић уручио мотокултиваторе пољопривредницима

Председник општине Срђан Поповић уручио мотокултиваторе пољопривредницима

Председник општине Грачаница Срђан Поповић посетио је данас Земљорадничку задругу у Гуштерици где је пољопривредницима уручио мотокултиваторе.

Поповић је истакао да ће општина наставити значајно да подржава пољопривреднике на њеној територији.

„Данас смо имали више састанака и конкретних идеја о томе како можемо да помогнемо пољопривреднике и убудуће ћемо наставити са конкретном помоћи овдашњим пољопривредницима. Они су изразили жељу да овај пут то буду мотокултиватори, који ће поспешити њихову производњу. Ми смо у више наврата причали о томе да желимо да помогнемо нашим пољопривредницима и да је пољопривреда основна грана наше општине“, истакао је Поповић и додао да ће наставити са оваквим иницијативама и директном комуникацијом са фирмама које се баве пољопривредом.

Поповић је додао да је ове године коначно завршен пројекат као и оснивање Земљорадничке задруге и истакао да ће већ почетком наредне године почети да ради својим пуним капацитетом.

Пољопривредници су изразили захвалност општини, а нарочито председнику Срђану Поповићу на донираној помоћи и истакли да су им мотокултиватори били прекопотребни за обављање пољопривредних радова.

Мотокултиватори су обезбеђени преко Удружења јагодичастог и бобичастог воћа из Грачанице, захваљујући средствима одобреним од стране Скупштине општине Грачаница.

Check Also

У оквиру таласа нових мера, угоститељски објекти почињу са радом

Од сутра на снагу ступа трећа фаза убалажавања мера на Косову. Овом трећом фазом између …