Главна / Вести / Косово и Метохија / У општини Клина обијено 15 кућа; Канцеларија за КиМ осудила обијање српских кућа

У општини Клина обијено 15 кућа; Канцеларија за КиМ осудила обијање српских кућа

Синоћ, око поноћи, у селу Грабац у општини Клина проваљено је у петнаестак српских повратничких кућа, а међу оштећенима се нашла и старица Илинка Нешић (88), која се са провалницима “сусрела очи у очи.

Овај безочни напад на српску имовину треба посматрати у светлу вишенедељне кампање застрашивања Срба јужно од Ибра, и неопходно је да се са том праксом сместа престане како осетљива безбедносна ситуација у покрајини не би била нарушена, навела је у саопштењу за медије Канцеларија за КиМ.

“Најоштрије осуђујемо ово неодговорно угрожавање безбедности Срба у повратничким срединама, и захтевамо од међународне заједнице да не жмури пред чињеницом да је српски народ на Косову и Метохији свакодневно на мети напада екстремиста који прерушени у провалнике сеју страх у енклавама јужно од Ибра крадући стоку и проваљујући у куће”.

Како у саопштењу наводи Канцеларија за КиМ, стални напади на српску имовину доказ су потпуног одстуства владавине права у привременим институцијама самоуправе у Приштини, неиспуњених демократских стандарда и неуспеха међународних организација на Косову и Метохији.

“Користимо и ову прилику да екстремисте на Косову и Метохији још једном упозоримо да Србија никада неће дозволити систематско угрожавање људских права и безбедности српског народа у покрајини”, истиче се у саопштењу.

Check Also

Радио Грачаница слави 22 године рада и постојања

Радио Грачаница, која данас слави 22 година рада и постојања, почела је са радом 21.10.1999. …