Главна / Вести / Косово и Метохија / Испред Омладинског центра у Осојану јутрос пронађена неексполодирана бомба

Испред Омладинског центра у Осојану јутрос пронађена неексполодирана бомба

Испред Омладинског центра у Осојану код Истока, јутрос је бачена бомба, која на сву срећу није експлодирала. Како су представници Министарства за заједнице и повратак, који се налазе у Осојану јавили, експлозивну направу је приметио радник овог центра након отварања  и случај одмах пријавио полицији.
„ Ово је озбиљно угрожавања безбедности Срба који живе у Осојану. Само случајношћу избегнуте су веће последице. Сем осуде коју шаљем, желим да истакнем да напади на Србе морају одмах престати. Ситуација је веома озбиљна и управо због тога захтевам хитну реакцију косовске полиције  и међународне заједнице“, казао је потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић, након другог инцидента у низу који се у повратничким местима догодио за мање од 24 часа.
Изградњу Омладинског центра у Осојану је финасирало Министарство за заједнице и повратак, а центар је прошле године пуштен у рад. Ово је место где се омладина из овог места рекреира, што додатно ствара забринутост да је неко овим чином имао озбиљне намере у слању поруке да они овде нису сигурни.

„ Када смо финансирали изградњу Омладинског центра имали смо намеру да окупимо што већи број младих на једном месту, који би се дружили и који би слободно време проводили на користан начин. Ово што се јутрос догодило ме је озбиљно забринуло. Тражићу одговор на питање од надлежних, да именом и презименом у јавности изнесу ко је ово учинио јер је то у интересу свих“, навео је министар Јевтић.

Check Also

Радио Грачаница слави 22 године рада и постојања

Радио Грачаница, која данас слави 22 година рада и постојања, почела је са радом 21.10.1999. …