Главна / Друштво / Деца ПУ “Ђурђевак”посетила РТВ Грачаница

Деца ПУ “Ђурђевак”посетила РТВ Грачаница

Малишани ПУ „Ђурђевак“ у оквиру обележавања Дечије недеље посетили су данас РТВ Грачаница, како би се упознали са радом телевизије и презентацијом вести.
Деца припремног предшколског програма су одлучила да посете РТВ Грачаница како би се упознала са функционисањем медија, истакла је вапитачица ове установе Снежана Крњајић.

„Хтели смо да покажемо деци како то вести брзо путују до нас, како се обавестити и информисати јер можда ће нека деца управо овде одадбрати будуће занимање. У оквиру обележавања Дечије недеље деца ће посетити многе установе, а такође их упознајемо са дечијим правима“, истакла је Снежана и додала да су одабрали баш РТВ Грачаница јер су деца данас толико „бомбардована“ информацијама са свих страна.

Децу је кроз Радио телевизију Грачаница спровео директор Саша Мицић, који им је показао на који начин функционише РТВ.

„Драго ми је да су деца показала интересовање за наш медиј. Задовољство ми је што сам имао прилику да им покажем где седе новинари који презентују вести, на који начин се вести презентују и како се емитује радио и ТВ програм“, истакао је Мицић.

Деца ове установе уз помоћ родитеља и васпитача научила су која су основна њихова права.
Дечија недеља се ове године обележава под слоганом „Наше је право да живимо и растемо здраво“ и у оквиру обележавања ПУ „Ђурђевак“ организовала је бројна културна и спортска дешавања.

Check Also

У Србији регистрована 6.051 новозаражена особа, 56 преминуло

У Србији је у последња 24 сата регистровано 6.051 новозаражених коронавирусом од укупно 19.482 тестираних. …