Главна / Друштво / Разговори са грађанима ради решавања проблема

Разговори са грађанима ради решавања проблема

Пракса пријема грађана заинтересованих за разговор са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем настављена је данас.

Поповић је разговарао са укупно 16 грађана о проблемима које имају и могућностим за њихово решење. Највише проблема је у вези запошљавања и социјалног положаја.

Један од грађана, који је данас разговарао са председником општине, био је Слободан Јоксимовић из Радева, који је помоћ тражио за свог комшију.

„Комишија живи сам, без купатила, са 8.200 динара социјале. Нема никог и ја сам као комшија желео то да кажем председнику Поповићу, да видимо може ли му се некако помоћи. Председник је за почетак обећао једнократну помоћ, касније ће доћи комисија да се на лицу места увери у каквим условима живи, ето надамо се да ће бар купатило направити. Од председника сам затражио и да помогне око рашчићавања осталог шута од срушеног Дома културе, што је право ругло у селу“, казао је Јоксимовић.

Славиша Симић из Горње Гуштерице захвалио се председнику што га је примио и саслушао.

„Пре свега захвалан сам што председник сваке недеље прима грађане, чиме показује разумевање за свакодневне проблеме са којима се сусререћу. Приметио сам да постоји жеља и воља да се помогне и верујем да ће тамо где је то могуће и помоћи“, казао је Симић.

Поповић је истакао да ће локална самоуправа настојати да помогне грађанима, а да су становници наше општине ти који треба да сугеришу и укажу  на своје проблеме, како би се кроз разговор и заједничку сарадњу са општинским руководством, пронашао начин за њихово решавање.

Из кабинета председника општине поручују да пракса пријема грађана даје резултате, те да ће разговори бити настављени све док буде интересовања. Поповић је до сада разговарао са преко 700 грађана,а из  кабинета првог човека општине Грачаница саопштавају да захтеви са пријем пристижу свакодневно.

Check Also

Аматерском позоришту “Јанићије Поповић” признање за колективну игру у представи “Живот гето тинејџера”

Дом културе Грачаница саопштио је данас да је, одлуком жирија публике, аматерском позоришту „Јанићије Поповић“ …