Главна / Друштво / Прилужје, мештани траже смену директорке Дома здравља

Прилужје, мештани траже смену директорке Дома здравља

Житељи Прилужја и део здравствених радника локалног Дома здравља траже оставку директорке те установе Јелице Ђорђевић, незадовољни њеним односом према пацијентима, запосленима и условима за пружање здравствене заштите преосталим Србима у овом делу Косова.

Ђорђе Милић, један од пацијената у Прилужју, који болује од бубрега каже да су разлози многобројни, почев од услова за лечење пацијената, па до возила.

“У возилима затворенике да возе је грех, а не нас пацијенте. Здравог човека да возите у њима, он ће да се разболи”, каже Ђорђе Милић.

Мештани Прилужја почели су да се окупљају испред Дома здравља како би скренули пажњу на, како кажу “бахатаост и немар” директорке Ђорђевић.

Указују да је запосленима ускратила право на паузу током смена.

“Ако неки радник изађе нешто да купи, онда му се скида 20 одсто од плате. Управни одбор није сазван осам година, ниједан састанак није одржан да се договоримо шта да радимо и на која врата да тражимо помоћ”, пренео је Зоран Костић, члан Управног одбора у Дому здравља у Прилужју.

Један од лекара у овој установи Мирко Машић поручио је да овим окупљањем радници и мештани желе да скрену пажњу Влади Србије, да им реши проблем.

Доктор Машић сматра да једна таква установа – примарна установа, утиче на опстанак и останак нашег народа на Косову.

“Овде се лече сви, од деце до пeнзионера, и једноставно све очи су некако упрте у нас и људи очекују од нас помоћ а ми једноставно са оваквим начином функционисања нисмо у могућности да њима све пружимо. У току зимске сезоне немамо грејање, а служба функционише 24 часа. Све би то било разумљиво да се средства не користе у приватне сврхе”, рекао је Машић.

У Прилужју живи више стотина српских домаћинстава, а локални Дом здравља у овом селу најближи је и преосталим Србима у Племетини, Бабином Мосту, Црквеној Водици, Јаниној Води, Грацу.

Извор: РТС

Check Also

Уз помоћ “Комуналца” очишћене зелене и остале површине у Сушици

У раним јутарњим часовима радници “Комуналца“ отпочели су кошење траве и уређење зелених површина у …