Главна / Вести / Косово и Метохија / У Лапљем Селу одржана ,,Трка за срећније детињство” 

У Лапљем Селу одржана ,,Трка за срећније детињство” 

Лапље Село данас је било стециште младих љубитеља атлетике који су учествовали на “Јесењем кросу” .У организацији Црвеног Крста Грачанице, 1000 деце из свих школа са територије Општине Приштина на спортском терену, трчало је традиционалну трку под мотом ,, Трка за срећније детињство” .

Традиционални јесењи крос у организацији Црвеног крста Грачаница одржан је на спортском терену у Лапљем Селу, а  у трци су учествовала деца од првог до осмог разреда .

Секретар Црвеног крста Грачаница Света Живић каже да су трчала деца из Сушице, Грачанице , Лапљег Села и Шилова и да ће се они дружити и наставити пријатељства стечена на оваквим манифестацијама.

Председник Савеза за школски спорт  Милко Чукарић,   захвалио се  организатору који је , како је рекао од 1999. године окупљао учеснике кроса у Грачаници .

Крос је имао и такмичарски карактер . За прва три места по категоријама обезбеђене су медаље а за највише освојених, пехари који су добиле школе”Краљ Милутин”, “Миладин Митић”и “Димитрије Прица”. За добру организацију побринули су се активисти и волонтери Црвеног крста , за безбедност на спортском терену била је задужена екипа Хитне помоћи а освежење за све учеснике обезбедили су припадници италијанског Кфора.

Check Also

Тест протест присталица Самоопредељења у Приштини

Нешто више од хиљаду присталица покрета Самоопредељење окупило се на тргу око зграда косовске скупштине …