Главна / Вести / Косово и Метохија / Помоћ Канцеларије за КиМ Епархији рашко-призренској

Помоћ Канцеларије за КиМ Епархији рашко-призренској

Канцеларија за Косово и Метохију је у протеклих неколико дана, као и сваке године, реализовала више програма помоћи Епархији рашко-призренској Српске православне цркве, а реч је о помоћи у огреву, опреми и грађевинским радовима.

За потребе Богословије и Епархијског дома и Саборне цркве у Призрену, манастира Пећка Патријаршија, манастира Гориоч и манастира Успење пресвете Богородице у Ђаковици, обезбеђена је већа количина енергената и огревног материјала.

Канцеларија за Косово и Метохију је, у сусрет грејној сезони, обезбедила 855 кубних метра огревног дрвета, вредности 3.573.900 динара, 10 тона угља, вредности 88.500 динара, 33.300 литара евродизела, вредности 2.664.000 динара и 78 тона пелета, вредности 2.012.400 динара.

Грејна сезона, уз помоћ Канцеларије за Косову и Метохију, и ове године почиње на време и за све друге кориснике ове врсте помоћи, међу којима су вртићи, школе и здравствене установе.

Канцеларија за Косово и Метохију је, такође, донела Одлуку о одобравању средстава општини Косовска Митровица на име извођења радова на изградњи паркинга поред платоа храма Св. Димитрија у Косовској Митровици. Вредност пројекта уређења паркинга је 1.387.290,00  динара.

Донета је и Одлука о одобравању средстава општини Косовска Митровица на име извођења набавке дестилерије са пратећом опремом за потребе Црквене општине косовско-митровачке при храму Св. Димитрија у Косовској Митровици. Укупна средства издвојена за ове намене износе 2.670.000 динара.

За манастир Бањска обезбеђен је агрегат снаге 150 KWA са опремом за аутоматски рад смештен у звучно изоловани контејнер са дизел мотором, вредности 1.450.000 динара.

Ово су само нека од издвајања која је Влада Србије, посредством Канцеларије за Косово и Метохију, ове године обезбедила за Српску православну цркву у нашој јужној покрајини.

Check Also

Из водовода најављују рестрикције воде због проблема у пречишћавању

Регионална Комапнија „Водовод“ у саопштењу достављеном општини Грачаница обавештава становништво да је на снази редуковано …