Главна / Друштво / ТО Грачанице је успешно завршила едукативне посете

ТО Грачанице је успешно завршила едукативне посете

ТО Грачанице је успешно завршила едукативне посете које су одржане у периоду од 1. до 5. септембра 2018. године. Посете су организоване за 12 основних и средњих школа са територије општине Грачаница. Преко 600 ученика имало је прилику да уз пратњу предметних наставника и водича обиђе две највеће туристичке атракције у општини и да се више упознају са архитектуром и историјом, као и културним значајем манастира Грачаница и археолошког парка Улпијана.

Циљеви едукативних посета су боље упознавање ученика са културним наслеђем у општини Грачаница и подизање свести о значају и очувању историјских материјалних остатака као и суштину у разумевању њиховог основног духа, традиције, идеје и потребе која је довела до њиховог настанка, односно који су то елементи и квалитети који доприносе да се поједина историјска места издвајају у односу на остала и чувају за будуће генерације као аутентични израз историје и традиције.

Туристичка организација се захваљује следећим школама које су учествовале у едукативним посетама: ОШ Краљ Милутин из Грачанице, ОШ Свети Сава из Сушице, ОШ Миладин Митић из Лапљег Села, ОШ Вук Караџић из Лепине, ОШ Браћа Аксић из Липљана, ОШ Кнез Лазар из Доње Гуштерице, медицинска школа и грађевинско-саобраћајна школа из Грачанице, машинска школа из Преоца, гимназија из Липљана, економско-трговинска школа и гимназија из Лапљег Села.

Организовање ових посета помогли су општина Грачаница и Градско-саобраћајно предузеће привременог органа општине Приштина, па им се овим путем захваљујемо на подршци и помоћи у раду.

Check Also

Чланови Удржења породица киднапованих и несталих изразили сумњу у окончање процеса расветљавања свих случајева

У организацији Удружења породица несталих и киднапованих у Грачаници одржан је округли сто на тему …