Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Захвални смо Астани на чврстом ставу по питању Косова

Вучић: Захвални смо Астани на чврстом ставу по питању Косова

Србија је наш важан партнер у Југоисточној Европи и подржава све наше иницијативе на међународном плану. У Казахстану има 20 компанија са учешћем српског капитала, а заинтересовани смо да проширујемо сарадњу у области индустрије, енергетике, саобраћаја, као и у изградњи инфраструктуре – рекао је Назарбајев после састанка.

Председник Вучић је истакао да је полтичка сарадња са овом азијском земљом, иначе деветој по површини у свету, на високом нивоу.

– Веома смо захвални на чврстом ставу Астане везаном за питање Косова и захваљујем на подршци нашем територијалном интегритету и суверенитету-поручио је Вучић.

Он је упутио молбу свом колеги да се отвори трговинско представништво Казахстана у Београду.

Уз председника и министре, у Астану је дошао и велики број наших привредника, како је рекао Вучић, да би видели ‘чудо’ које је овде направљено, с обзиром да је Астана као главни град Казахстана почела да се развија муњевитом брзином од малог места, и за само две деценије дошла је до милион становника.

– Дошли су и градоначелници два наша највећа града, Београда и Новог Сада и имаће шта да науче од вашег градоначелника-рекао је председник.

Извор: Танјуг

Check Also

Нове- ублажене анти-ковид мере у општини Грачаница

Кризни штаб општине Грачаница обавештава јавност да ступају на снагу нове- ублажене мере у борби …