Главна / Друштво / ЕТШ “Михајло Пупин” прославила 40 година постојања

ЕТШ “Михајло Пупин” прославила 40 година постојања

Електротехничка школа “Михајло Пупин”, обележила је данас, пригодном свечаношћу, 40 година свог рада и постојања. После 1999. године ова школа је своје место за рад и школовање ученика пронашла у згради ОШ “Свети Сава” у Сушици, а прошле године је и променила свој назив, и данас поносно носи име једног од највећих српских научника и проналазача на пољу електротехнике.

Директор Електротехничке школе “Михајло Пупин”, Милан Димитријевић истакао је да је прослава 40 година постојања доказ да се ова школа сваке године развија и унапређује у складу са модерним образовним токовима.

“Истакао бих наше перманентно прилагођавање савременим образовним токовима. Посебно бих нагласио да је ова школа израсла у једну од најбољих образовних установа и то не само на просорима Косова и Метохије већ и шире”, казао је Димитријевић.

Један од највећих проблема са којима се све средњошколске образовне установе сусрећу на овим просторима, наког ратних дешавања 1999. године, јесте недостатак простора и кабинета за стручно извођење наставих јединица. Оно што издваја Електротехничку школу у Сушици од осталих школа је да поседује добро опремљене кабинете, који омогућавају квалитетно образовање ученицима и видљиве резултате рада.

“Ово је једна од ретких школа на Косову и Метохији која је опремљена најсавременијом техничком опремом и кабинетима за извођење стручне праксе. Нашу школу издваја и то што школујемо кадрове за које влада интересовање на тржишту рада”, истакао је Иван Тодоровић, професор у ЕТШ “Михајло Пупин” у Сушици.

На пригодној свечаности додељене су и плакете и захвалнице за помоћ и подршку у раду и развоју ове средњошколске установе. Захвалница за промовисање рада ове школе у медијима додељена је и Радио Телевизији Грачаница.

Check Also

Димитријевић: ЈКП „Екологија“ од првог дана поплава помаже угроженом становништву на терену

Становништво на централном Космету последњих дана суочено је са бројним проблемима, које су изазвале велике …