Главна / Вести / Косово и Метохија / Народно позориште Приштина успешно обележило свој јубилеј

Народно позориште Приштина успешно обележило свој јубилеј

Свечаном академијом обележено је 70 година постојања Народног позоришта Приштина у Грачаници. Гостујући  у јутарњем програму Телевизије Грачаница, директор Предраг Радоњић рекао је да је ово био један леп дан за Грачаницу .

„Премијером Гогољеве „Женидбе“ у режији Милана Караџића Народно позориште „Приштина“ у Дому културе у Грачаници обележило је 70 година постојања. Публика је глумце током представе награђивала аплаузима. Поставку Женидбе у изођењу Народног позоришта из Приштине чине глумци: Милан Васић, Аника Грујућ, Игор Дамњановић, Бранко Бабовић, Милорад Капор, Милена Јакшић, Бојан Стојчетовић.Женидба” је комедија славног руског писца Николаја Васиљевича Гогоља, који чину женидбе у многоме прилази као траги комичној појави. Говори, наравно, о покушају да се направи брачна веза између двоје младих, међутим, све се завршава без срећног краја, реко је Радоњић.

Поред свих обавеза НПП успело је да отвори и изложбу, а и публикацију .

„Изложбу је припремио Горан Стојчетовић, који је окупљенима на отварању појаснио о каквим се фотографијама ради, које временске периоде обухватају и ко је најзаслужнији за ова уметничка остварења из домена фотографије. Публикацију је припремио и уредио Радосав Стојановић, који је и сам у једном периоду био директор Народног позоришта, у сарадњи са Радмилом Кнежевић. Причали смо о томе кроз шта је све приштинско позориште прошло и колико је оно специфично, не само након 1999. године, већ и пре тог периода. Ипак, успели смо захваљујући Музеју позоришта Србије, Стеријином позорју, мноштву приватних лица и уз велики труд, да прикупимо и комплетирамо многе податке.“.

До краја године очекује се још једна нова дечија представа, коју ће припремити ово позориште.

 

 

Check Also

Аљбину Куртију по други пут забрањено да се кандидује за посланика

Изборни панел за жалбе у Приштини (ИПЖ) забранио је учешће на изборима 14. фебруара свим …