Главна / Вести / Косово и Метохија / СЛ скуп на тргу “Браће Милића”: Сачували смо мудрост и стрпљење

СЛ скуп на тргу “Браће Милића”: Сачували смо мудрост и стрпљење

Тачно у 12.44 часова на платоу трга Браће Милић у Косовској Митровици, у организацији Српске листе, почео је скуп поводом 2000. дана откако је Приштина преузела обавезу да формира Заједницу српских општина, а Европска унија то гарантовала својим потписом.

Председник Српске листе Горан Ракић је са скупа поручено Бриселу да могу како хоће а докле ће то ћемо видети.

“Поштовани грађани, последњи пет година научили смо да проблеме решавамо за столом а не на улици. 2000 дана чекамо да се оствари оно нашта се Приштина обавезала а они из Брисела нам гарантовали, данас смо овде да кажемо да нисмо и нећемо дозволити да заборав прекрије споразум о формирању ЗСО. Приштина поручује да неће испунити договор а ми не одустајемо, а из Европе се не чује ништа. 2000 дана посланици поручују да неко каже Приштини да мора да испуни део договора и дозволи Заједницу српских општина. Ми од формирања ЗСО никада нећемо одустати јер би то значило да ми одустајемо од нашег права да останемо и опстанемо своји на своме”, рекао је Горан Ракић и на крају свог излагања поручио, “Живела Србија!”.

“Деветнаест година и овај град и ово место и овај мост бележе борбу српског народа да буду своји на своме, борбу за живот за будућност достојну човека”, рекао је потпредседник Српске листе Игор Симић и додао, да смо сви заједно дали део себе упркос плану да нас нема као што Срба нема у Ђаковици, Пећи, Призрену и многим другим срединама.

“Захваљујући мудрој политици, пре свега председника Вучића, али и целокупне Српске листе на челу са Гораном Ракићем и свим члановима успели смо да на провокације не одговарамо онако како би непријатељи српског народа желели. Успели смо да променимо оно најважније да будемо мудри и стрпљиви. Ипак, и то стрпљење има крај. 2000 дана, 2000 лажи које свакодневно слушамо на различитим састанцима од Брисела до Приштине”, нагласио је Симић и додао да они који су против формирања ЗСО они су и против нашег права да одлучујеко ко ће да нам образује и васпитава децу, где ћемо се лечити…

“Оно што у Приштини неко мисли да под интеграцијом спроведе асимилацију српског народа, то није било могуће ни под бомбама, ни под гуменим и бојевим мецима а неће моћи ни данас. Свако ко мисли да може српски народ да понизи већ је направио грешку”, поручио је потпредседник Српске листе Игор Симић.

Ускоро опширније…

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петар Петковић: Фон Крамон покушала да од Срба са КиМ направи легитимне мете у које је дозвољено пуцати

Нескривена албанска лобисткиња Виола фон Крамон покушала је вечерас да од Срба са Косова и …