Главна / Друштво / Димитријевић: Услови рада ЕТШ “Михајло Пупин” у Сушици задовољавајући

Димитријевић: Услови рада ЕТШ “Михајло Пупин” у Сушици задовољавајући

Eлектротехничка школа „Михајло Пупин“ у Сушици пре пар дана обележила је 40 година рада и постојања. Од кад је измештена из Приштине након ратних дешавања, смештена је у просторијама ОШ „Свети Сава“ у Сушици, а до пре пар година носила назив је „Миладин Поповић“, истакао је гостујући у Јутарњем програму директор Милан Димитријевић.

„Свечано смо обележили овај наш јубилеј, а већ идуће године обележићемо и 20 година од како смо у Сушици. За разлику од почетка када смо радили уз помоћ штапа и канапа, јер нам је сва опрема остала у матичној школи у Приштини, данас су нам услови далеко бољи. Имамо своје кабинете и радионице и више тежимо ка тој кабинетској настави“, истакао је Димитријевић.

Он је нагласио да је Електротехничка школа тренутно једна од најопремљенијих школа на централном Космету и да прати трендове компјутеризације и дигитализације.

„Многи сматрају да је ово мушка школа, али није тако и ученице су заинтересоване за наше програме, а ми имамо план како да их стимулишемо  да их буде више у нашој школи“, казао је Димитријевић.

Грејна сезона ће ускоро почети и у овој школи, али још увек није обезбеђена довољна количина нафте.

„Ми већ годинама имамо проблем са набавком нафте и трудимо се да штедимо на све могуће начине. Прошле године нам је општина Грачаница изашла у сусрет, а надам се да ће и ове године, јер нафте имамо само за месец дана“, нагласио је Димитријевић и додао да се у хладним учионицама не може одржавати настава.

Check Also

ПКС: Компаније из Србије наступиће на сајму у Тирани

Српски привредници учествоваће од 1. до 4. децембра ове године на Међународном општем привредном сајму …