Главна / Вести / Косово и Метохија / Љимај: Косово ће имати војску до краја новембра

Љимај: Косово ће имати војску до краја новембра

Председник “Иницијативе – Социјалдемократије” и потпредседник косовске владе Фатмир Љимај најавио је да ће ове године законски бити устројена косовска војска, прецизирајући да би то могло да буде крајем новембра.

“У нашим рукама је да донесемо законе о Косовским снагама безбедности. Косово ће имати војску до краја следећег месеца, у складу с парламентарним процедурама”, рекао је Љимај на састанку са структурама његове странке у Призрену.

Поновио је да се о “територији и независности Косова” не може преговарати, и да Косово никада неће прихватити решење попут Републике Српске.

“Постоје три ствари које очекујемо – либерализацију виза, формирање војске и чланство у Интерполу”, рекао је Љимај, кога је косовска влада овластила да буде њен главни представник у дијалогу са Београдом.

Љимајеву најаву да би нацрти закона о трансформацији КСБ могли да буду подржани у парламенту крајем новембра, подржао је посланик из редова Демократске партије Косова Мергим Љуштаку. Он се залаже да то буде 28. новембра.

Тај датум Албанци славе као дан заставе Републике Албаније.

Check Also

Полиција запленила оружје и муницију у селу код Липљана

Полиција за регион Приштине, на улазу у село Шале у општини Липљан зауставила је аутомобил …