Главна / Вести / Косово и Метохија / Пропала инвестиција : Приштина „бацила“ 20.000$  у  Њујорку

Пропала инвестиција : Приштина „бацила“ 20.000$  у  Њујорку

 Косовски премијер Рамуш Харадинај правдао се о трошку од 20.000$ за нереализовани пријем за стране делегације током боравка представника Приштине у Њујорку.
Он је потврдио да се то догодило.
Коха преноси да је Харадинај признао да Приштина на реализацију дипломатских планова троши хиљаде долара, али да део тог новца некада и не заврши у наменске сврхе.

То се, како је рекао, зове “пословни ризик”.
“Хиљаде долара троши се на дипломатском плану, али није правило да се сви циљеви остваре. То је ризик посла који радимо”, рекао је Харадинај и додао да је тај новац делегацији био потребан за трошкове.

Делегација је, каже, имала низ састанака у Њујорку за које је било потребно да се изнајмљују сале.
Има, казао је, и других примера јер у страној земљи ништа не зависи од вас.
“Ви сте обавезни да у таквим ситуацијама резервишете простор и то је онда инвестиција, али постоји и могућност да догађајај пропадне пошто у страној земљи ништа не зависи од ваше воље”, рекао је Харадинај.

Приштинска Коха пренела је раније данас да је из косовског буџета потребно 20.000 долара на организацију неуспелог пријема који је иницирао саветник премијера привремених косовских институција Рамуша Харадинаја, након Генералне скупштине УН.

Позивајући се на неименовани извор Коха је навела да је Харадинајев саветник Еролд Белегу резервисао собу у њујоршком Хилтону како би организовао пријем за лидере светских делегација које су присиствовале Генералној скупштини.

Планирано је, додаје се, да пријем кошта 50.000 долара, али како позване делегације нису потврдиле долазак, пријем је отказан.
Хотелски трошкови су ипак испостављени и они су износили 20.000 долара.

Извор: Тањуг

Check Also

ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ …