Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић и Пинтер о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ

Ђурић и Пинтер о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је данас са амбасадором Мађарске у Републици Србији Атилом Пинтером о политичко-безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини и настојањима да се у дијалогу Београда и Приштине дође до компромисног решења.

Ђурић је навео да је Србија искрено заинтересована за постизање компромиса за питање Косова и Метохије којим би се створили услови за трајну стабилност и мир у региону.

Према његовим речима, такво опредељење Србије не наилази на довољно разумевање међу политичким чиниоцима у Приштини, који, по старим рецептима, више воле политику једностраних потеза и претњи дестабилизацијом.

Срби и Албанци имају, како је истакао Ђурић, историјску обавезу да у интересу будућих генерација трајно уреде међусобне односе, а најгоре решење било би склањање проблема под тепих и задовољавање стањем замрзнутог конфликта.

“Као искрени пријатељ Србије, што је потврђено и изузетним односима председника Александра Вучића и премијера Виктора Орбана, Мађарска може да допринесе промени свести у ЕУ како би се у региону Западног Балкана јасније подржале снаге које промовишу дијалог, сарадњу и заједнички интерес као средство решавања проблема”, закључио је Ђурић.

Check Also

У Грачаници још четири особе заражене короном

На територији општине Грачаница у последња 24 сата четири особе оболелеле су од Ковида 19, …