Главна / Друштво / Др Стојановић: Слојевито облачење и повећан унос витамина. Вакцинација против грипа почела данас

Др Стојановић: Слојевито облачење и повећан унос витамина. Вакцинација против грипа почела данас

Наставља се период сунчаног и топлог времена. Уживамо у михољском лету, овакви временски услови тренутно погодују  свима.

“Претходних дана смо имали стабилне временске услове који не условљавају неке посебне тегобе, али због температурних разлика у јутарњим сатима и у току дана, ипак се хронични болесници морају придржавати прописане терапије. Пацијенти који се јављају  у овом периоду најчешће се жале на респираторне инфекције горњих и доњих дисајних путева и углавном су то деца”, рекао је др Стојановић у фоно укључењу за Јутарњи програм РТВ Грачаница.

Према речима лекара први случајеви грипа се очекују крајем новембра месеца.

“Добио сам информацију да су прве испоруке од 250 доза вакцина против сезонског грипа стигле у нашим амбулантама и већ јуче у поподневним сатима вакцине су биле доступне хроничним болесницима у Дому здравља у Грачаници, али званично од данас почиње кампања вакцинације, па овом приликом желим да обавестим све наше хроничне болеснике, који редовно примају ову вакцину да се јаве дежурним лекарима. Напоменуо бих још да је ово само прва испорука вакцина, и да ћемо зависно од потребе добијати још испорука”, рекао је др Стојановић.

Дежурни лекари саветују хроничним болесницима да се придржавају прописане терапије, слојевито облачење због температурних разлика у јутарњим и дневним часовима и повећан унос витамина као превентива прехладама.

 

Check Also

Проф. Васић и др Ђорговић сагласни да је рано дијагностиковање карцинома дојке пресудно у излечењу

Карцином дојке је најчешћи узрок оболевања и умирања жена од малигних болести широм света, показала …