Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић и делегација Европског савета за међународне односе о ситуацији на Западном Балкану

Ђурић и делегација Европског савета за међународне односе о ситуацији на Западном Балкану

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић примио је данас делегацију Европског савета за међународне односе, са којом је разговарао о ситуацији на Западном Балкану и могућностима за превазилажење наслеђа конфликтне прошлости.

Ђурић је чланове овог угледног међународног истраживачког института, које је предводио бивши представник ЕУ у бриселском дијалогу Роберт Купер, упознао са разлозима инсистирања Београда на компромисном решењу за питање Косова и Метохије.

Према Ђурићевим речима, само такво решење може бити гаранција трајног мира и стабилности у региону, и коначно је време да донедавно сукобљени народи преузму иницијативу и покажу да су способни да пронађу основ за будућу сарадњу.

Иницијатива Београда је, како је објаснио, не само мировни подухват, већ и тест зрелости за политичке елите које учествују у овом процесу.

„Само компромис, колико год он специфичан био, може донети просперитетну и сигурну будућност народима региона, а сва остала решења заснована на једностраним актима могу само да индукују нова непријатељства и будуће сукобе“, рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је госте детаљно информисао о положају нашег народа у покрајини, као и о серији недавних напада на Србе и њихову имовину на Косову и Метохији и опасним демонстрацијама силе Приштине, којима се подривају напори за мирно решење замрзнутог конфликта.

Check Also

Пуковник Роберт Хјуз нови командант војне базе Бондстил

Пуковник америчке војске Роберт Хјуз нови је командант Мултинационалне бригаде Исток и војне базе Бондстил …