Главна / Вести / Косово и Метохија / Састанак представника Националног демократског института са Срђаном Поповићем

Састанак представника Националног демократског института са Срђаном Поповићем

Представници Националног демократског института (НДИ) састали су се данас са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем како би поспешили сарадњу у оквиру програма ове организације „ Политичка академија за жене“ и „Академија за младе лидере“.

Политичка академија за жене је програм НДИ-а који има за циљ да повећа учешће жена из општина српског говорног подручја у политичким процесима на Косову.

У ту сврху, НДИ је осмислио Академију која ће пружити могућност женама које су на руководећим позицијама у политичким странкама или су изабране представнице на локалном нивоу (локалне одборнице), представницама институција и цивилног друштва да стекну и развијају лидерске вештине, унапреде своје знање и остваре значајно учешће у политичким процесима.

Представници НДИ су на састанку са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем указали на важност укључивања жена из општине Грачаница у рад ове академије како би се пружила могућност развијања новог политичког лидерства међу женама које планирају да буду лидери у будућности.

Поповић је казао да је општина Грачаница спремна да се укључи у овај процес и навео да је општина Грачаница посвећена унапређењу родне равноправности и већем учешћу жена у креирању локалних политика.

Осим представљања детаља Политичке академије за жене према речима Николе Ђаковића једног од менаџера програма НДИ-а председнику општине представљен је и програм „Млади лидери“.

„ Желели смо да видимо на који начин НДИ може пружити подршку општини Грачаница и градоначелнику у послу који ради са циљем проналажења детаљног начина да се наша организација укључи у рад саме општине. Представили смо му академије које НДИ ради већ дуже време и општина Грачаница је имала учеснике у претходним академијама. Ово је само наставак сарадње“, казао је Ђаковић за општинску инфо службу.

Он је представницима Националног демократског института изнео детаље рада општинске Канцеларије за родну равноправност и уједно им захвалио на досадашњим активностима које је овај институт до сада спровео на територији општине Грачаница.

Извор: Саопштење

Check Also

Петковић: Недавне кризе на северу КиМ на ивици трагедије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да су две кризе које …