Главна / Вести / Косово и Метохија / Срђан Поповић са новим шефом УНХЦР-а на Косову

Срђан Поповић са новим шефом УНХЦР-а на Косову

Председник општине Грачаница Срђан Поповић састао се данас са новим шефом мисије УНХЦР-а на Косову Еролом Ардуком.

Председник Поповић казао је током разговора да је општина Грачаница УНХЦР-у захвална за целокупни допринос који ова мисија пружа.

„ Новом шефу мисије УНХЦР-а на Косову изнели смо проблеме са којима се суочавамо али и планове за наредни период. Један од тих планова је потпуно затварање контејнерских насеља на територији општине Грачаница. Надамо се да ћемо истрајати на том путу на којем очекујемо и подршку УНХЦР-а“, казао је Поповић.

Нови шеф мисије УНХЦР-а Ерол Ардук високо је,у изјави за општинску инфо службу, оценио напоре које општина Грачаница пружа у спровођењу својих обавеза и најавио наставак сарадње у оквиру надлежности мисије а са циљем унапређења живота грађана.

„Циљ састанка је био да се упознам са председником општине ради представљања наших програма. Грачаница је општина која је веома близу Приштине. Као што знате ми имамо случајеве који су у категорији интерно расељених лица и потенцијалне повратнике тако да сада разматрамо статус интерно-интерно расељених лица у општини. Договорили смо се да је потребно да нађемо начина да помогнемо породицама које су заинтересоване током наредних година да се врате у оним местима где имају жељу да се врате. Градоначелник је био веома кооперативан и спреман на сарадњу и сугуран сам да ће та сарадња у будућности бити веома конструктивна“, рекао је Ардук.

Председник Поповић и шеф УНХЦР-а сагласни су да су проблеми у процесу решавања статуса расељених лица комплесни али да се сарадњом и посвећеношћу многи од њих могу решити на најбољи могући начин.

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …