Главна / Друштво / Радио Београд уживо из Грачанице

Радио Београд уживо из Грачанице

Први програм Радио Београда, данас је уживо емитовао јутарњи програм из студија 2 Радио Грачанице.

У емисији под називом “Ухвати дан”,  уредник и водитељ програма Александра Младеновић угостила је најпре наше колеге Јасмину Стојковић и Зорана Станковића са којима је разговарала о предстојећој 19. годишњици РТВ Грачанице.

Из студија 2 радио Грачанице, слушаоце Радио Београда поздравили су између осталих председник општине Грачаница Срђан Поповић, директор Дома културе Грачаница Живојин Ракочевић, новинар и публициста Ђорђе Јевтић, директори основних школа из Грачанице и Липљана Владимир Милкић и Братислав Ђедовић, као и десетине других представника свих релевантних институција са простора централног КиМ.

” Кад почне сезона лепог времена Радио Београд практикује да изађе из свог студија и ради емисије са терена. Ове године радили смо у Војводини и централној Србији. а данас смо у Грачаници и надам се да ћемо нашим слушаоцима успети да приближимо слику живота у Грачаници и околним срединама”, каже уредница и водитељка Александра Младеновић.

Продуцент првог програма Радио Београда Светлана Стевановић, истакла је да је, иако је требало много напора довести толико људи у свега пар сати програма,  било велико задовољство радити у Грачаници.

“Знам да је много теже доћи онима из Липљана, Сувог дола, Обилића и других околних средина за које наши слушаоци у Београду нису ни чули. Надам се да смо успели да им приближимо макар делић живота ових људи. Обично се прича о Косовској Митровици, Грачаници, Призрену, али ретко ко од наших слушалаца не зна како живе Срби у Осојану, Драјчићима, и другим малим срединама. Волела бих да следећу емисију радимо из косовског поморавља”, каже Светлана.

Уз захвалност на, како су сами рекли, “изузетно гостопримљивим домаћинима, на крају успешно одрађеног јутра,  колеге из Радио Београда истакле су да су се у нашем студију осећали као у “својој кући”.

Check Also

Косовским боксерима поново забрањен улазак, не могу на Светско првенство у Београд

Косовски боксери су и данас враћени са прелаза Мердаре и њима није дозвољено да наставе …