Главна / Друштво / Средствима општине Грачаница изграђен магацински простор за ПУ “Ђурђевак”

Средствима општине Грачаница изграђен магацински простор за ПУ “Ђурђевак”

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас ПУ “Ђурђевак” и магацински простор површине 45 метара квадратних, чију је изградњу финансирала општина.

Приоритет свих нас је да нам деца имају добре услове одрастања, истакао је председник општине обилазећи новоизграђени објекат.

“Ја сам одувек говорио да ми је приоритет свих приоритета да нам деца имају најбоље могуће услове за правилно одрастање. Мени је драго што смо успели да изађемо у сусрет ПУ “Ђурђевак” и да им направимо адекватан простор који је за њих од изузетне важности јер ће од сада имати где да складиште храну”, казао је Поповић и додао да ово није крај већ да су договорени и даљи кораци у циљу помагања овој установи.

Изградња једног оваквог магацинског објекта нам је била преко потребана, како бисмо имали где да чувамо храну за децу, истакла је директорица Ђурђевка, Верица Арсић.

“По први пут имамо магацин где ћемо моћи безбедно да чувамо храну и то је велико олакшање за нас, јер смо храну набављали дневно, што је било веома напорно. За нас је овај понедељак изузетан дан, јер од сада имамо простор где ћемо моћи правилно да чувамо храну за нашу децу”, истакла је Арсићева.

Поповић је истакао да обданиште Ђурђевак има око 490 деце што је изузетно добар број деце и да су она наш понос.

“Ми ћемо наредних дана посетити обданиште “Наша радост” у Доњој Гуштерици , где смо реконструисали кров, а до краја године очекујемо да се заврши и ново обданиште “Сунце” у Угљару”, рекао је Поповић и додао да ће општина наставити да пружа помоћ свим предшколским установама на њеној територији.

 

Check Also

Аматерском позоришту “Јанићије Поповић” признање за колективну игру у представи “Живот гето тинејџера”

Дом културе Грачаница саопштио је данас да је, одлуком жирија публике, аматерском позоришту „Јанићије Поповић“ …