Главна / Друштво / Општина Грачаница вратила 148 хектара друштвеног земљишта и ставила га под своје власништво

Општина Грачаница вратила 148 хектара друштвеног земљишта и ставила га под своје власништво

Општина Грачаница успела је да, на иницијативу председника општине Грачаница Срђана Поповића, од Агенције за приватизацију а преко надлежног министарства и Владе Косова поврати више од 148 хектара друштвеног земљишта са укупно 19 објеката и стави га у своје власништво.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је да је ово велики успех целог општинског руководства које је успело да реши један од вишедеценијских проблема и у своје власништво стави 148 хектара друштвеног земљишта.

„ Општина Грачаница је на законом прописан начин сада богатија са нечим што има немерљиву вредност и за општину и за све наше грађане. Ово је велики успех који је дошао у првој години мог мандата и верујем да ће тим са којим радим наставити да успешно решава нагомилане проблеме. Ми се не плашимо изазова јер знамо да је сваки корак који предузимамо у интересу наших грађана. На нама је да вредно радимо и сигуран сам да резултати неће изостати“, казао је Поповић.

Директор одељења катастра Небојша Судимац казао је да је решење Владе Косова резултат одговора на укупно 24 скупштинских одлука општине Грачаница поднетих за повраћај укупно 185 парцела.

„ Решењем владе Косова 09/69 одлучено је да се из поступка ликвидације некадашњих друштвених предузећа изизимају катастарске парцеле површине 1 милион и 487, 214 метара квадратних са укупно 19 објеката. Од тих 19 објеката има оних који нису регистровани у катастарском систему. Наша служба ће у наредном периоду предузети све законом предвиђене процедуре за регистровање тих парцела“, изјавио је за општинску инфо службу директор одељења за Катастар Небојша Судимац.

Општина Грачаница поднела је 10. августа ове године захтев Министарству администрације и локалне самоуправе за повраћај друштвеног земљишта на територији општине Грачаница којим је управљала косовска Агенција за приватизацију. Решењем Владе Косова 09/69 општини Грачаница предаје се власништво милион и 487, 214 м2 друштвеног земљишта са укупно 19 објеката у катастарским зонама Радево, Сушица, Лепина, Преоце, Суви До, Бадовац, Доња Гуштерица, Лапље Село и Грачаница.

Руководство општине Грачаница и председник Срђан Поповић захваљују Министарству администарције и локалне самоуправе и министру Ивану Тодосијевићу на посвећености у решавању овог питања.

Check Also

Comnet најоштрије осуђује претње упућене новинарки Информера Милици Дакић

Удружење електронских медија Comnet најоштрије осуђује бруталне претње, које су путем друштвених мрежа  упућене новинарки …