Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић са представницима села Угљаре о безбедносној ситуацији, петицији, потом обишао породицу Јовановић

Поповић са представницима села Угљаре о безбедносној ситуацији, петицији, потом обишао породицу Јовановић

Председник општине Грачаница одржао је данас састанак са представницима села Угљаре, са којима је разговарао о безбедносној ситуацији у селу, као и проналажењу решења за проблеме мештана и побољшање животних услова. Поред наведеног, тема разговора била је информација која се појавила у појединим медијима о потписивању петиције о припајању села Угљаре и Преоце општини Косово Поље.

” Ми смо информацију о петицији чули од појединих медија. Прошле недеље смо заказали састанак са представницима села Угљаре о безбедносној ситуацији и проналажењу решења за проблеме мештана и побољшавању услова за живот, али смо после поменутих информација и ово питање уврстили као још једну тачку дневног реда, и могу да кажем да ни мештани ни представници села не знају ништа о поменутој петицији”, рекао је Поповић.

Meштанин села Угљаре Тихомир Димић тврди да мештани села желе да остану при општини Грачаница, а да је вест о потписивању петиције лудост и да је то прича појединаца који раде за своје личне интересе.

” Ја тврдим да мештани Угљара желе да остану при општини Грачаница. Много је тога урађено у овом селу у циљу побољшања наших животних услова, а вест о петицији пумпају поједини медији. Лудост је да ће почети потписивање петиције и да Срби желе да припадну општини Косово Поље. Можда појединци за неке своје личне интересе”, рекао је Димић.

Представници села Угљаре су на састанку председнику општине Грачаница изнели неке од проблема са којима се свакодневно срећу, оценили да је безбедносна ситуација знатно боља. Састанку су присуствовали и представници КФОРа.

Након састанка, председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је и породицу Јовановић са којом је разговарао о проналажењу начина за стварање бољих услова за живот.

Бојан и Мирјана Јовановић живе у Угљару и вољни су да остану са својом децом у овом селу.

” Председник Поповић је вољан да нам помогне и данас је дошао да нас обиђе и види услове у којима живимо али и да саслуша наше проблеме и разговара са нама о начину решавања истих. Ја и жена не радимо, али имамо пластеник и бавимо се производњом поврћа”, рекао је Јовановић.

Супружници Бојан и Мирјана Јовановић су недавно посетили председника општине Грачаница на недељном састанку са мештанима и изнели своје проблеме. Данас је председник општине Грачаница Срђан Поповић узвратио поменутој породици посету и са њима размотрио могућности пружања помоћи.

Check Also

Ђурић: Учинићемо све да помоћ стигне до свих којима је потребна

У претходне две недеље направљен је помак у пружању помоћи људима на Косову којима је …