Главна / Вести / Косово и Метохија / Судимац: Велики успех Срђана Поповића, враћено земљиште значајно за живот у ОГ

Судимац: Велики успех Срђана Поповића, враћено земљиште значајно за живот у ОГ

На иницијативу председника општине Грачаница Срђана Поповића, општина Грачаница је успела да  од Агенције за приватизацију, а преко Mинистарства локалне самоуправе поврати више од 148 хектара друштвеног земљишта са укупно 19 објеката и стави у своје власништво.

Гостујући у емисији „Отворени студио“ Радио Телевизије Грачаница, директор општинске катастарске канцеларије Небојша Судимац је рекао, да је свака власт покушавала да изузме да се велики број пацела општини Грачаница поврати  али је сваки покушај био безуспешан.

„Председник Срђан Поповић је покренуо иницијативу о издавању сета скупштинских одлука, које су  садржале све оно што је детаљном анализом  могло да буде јако интересантно и веома важно за ширу друштвену заједницу на овом подручју. Скупштина општине Грачаница је 9.фебруара 2018 године , донела 24 одлуке, где су обухваћене све парцеле које су враћене општини Грачаница. Након  доношења одлука, оне су прослеђене Министарству локалне самоуправе , министру Ивану Теодосијевићу, а онда и косовској влади. Решењем владе Косова 09/69 одлучено је да се из поступка ликвидације некадашњих друштвених предузећа изузму катастарске парцеле површине 1  487, 214 метара квадратних са укупно 19 објеката. Од тих 19 објеката има оних који нису регистровани у катастарском систему“, рекао је Судимац.

Локације које су изузете из поступка ликвидације су све оне које су јако битне  за нашу заједницу, домови културе, болнице, школе, обданишта и све друге институције које су значајне за живот.

У 24 одлуке укупно  је 9 катастарских зона, 19 објеката , 185 парцела, а површина  земљишта 1.487, 214 м:

ГРАЧАНИЦА – 21 ПАРЦЕЛА, 11 ОБЈЕКАТА ,ЛАПЉЕ СЕЛО- 19 ПАРЦЕЛА, 3 ОБЈЕКТА

ДОЊА ГУШТЕРИЦА-6 ПАРЦЕЛА, 3 ОБЈЕКТА, БАДОВАЦ- 2 ПАРЦЕЛЕ,

СУВИ ДО-3 ПАРЦЕЛЕ,ПРЕОЦЕ- 1 ПАРЦЕЛА,ЛЕПИНА- 7 ПАРЦЕЛА

СУШИЦА- 2 ПАРЦЕЛЕ РАДЕВО-125 ПАРЦЕЛА

 

 

Check Also

У Грачаници још две особе позитивне на корона вирус

Кризни штаб општине Грачаница саопштио је да је према најновијим званичним подацима на подручју општине …