Главна / Друштво / Поповић обишао реконструисано обданиште у Доњој Гуштерици

Поповић обишао реконструисано обданиште у Доњој Гуштерици

Председник општине Грачаница Срђан Поповић посетио је данас реконстуисани објекат Предшколске установе „Сунце“ у Доњој Гуштерици.

Поповић је ову установу за боравак деце обишао заједно са директорицом образовања општине Грачаница Бранкицом Нићић.

Објекат ПУ „Сунце“ из Доње Гуштерице реконструисан је у протеклом периоду средствима општине Грачаница, а изведени радови подразумевали су комплетну замену кровне конструкције, постављање унутрашње и спољашње столарије и адаптацију тоалета. У ту сврху из одељења за образовање издвојено је 22.000 евра.

Приликом обиласка обданишта, председник општине Грачаница Срђан Поповић је истакао да су деца наше највеће богатство и да се локална самоуправа труди да им створи најбоље услове за одрастање.

„Драго ми је да смо успели да завршимо са радовима на овом објекту који је од виталне важности за нашу општину. Оно што смо урадили је, као што сам више пута до сада поновио, истинска брига и одговорност за оне који су наша будућност. Наш примарни циљ је стварање добрих услова за одрастање наше деце. Са оваквим стварима наставићемо и даље и већ знамо наредне кораке“, казао је Поповић.

Том приликом малишани ПУ „Сунце“ извели су пригодан програма, а директор Драган Митић захвалио се општини Грачаница на свему што је урадила на побољшању услова за рад запослених и боравак деце.

„За нас ова инвестиција значи много, јер смо пре тога имали непријатне ситуације због неадекватних услва, кров је стално прокишњавао, мокри чвор је био неуредан а канализација зачепљења. Захваљујући овој реконструкцији комплетно је замењена кровна конструкција, столарија а тоалети уређени“, казао је Митић.

У ПУ „Сунце“ у Доњој Гуштерици борави педесетак деце у четири васпитно-образовне групе.

 

Check Also

У Србији 6.249 новооболелих, преминуло 27 особа

У Србији је у последња 24 сата регистровано 6.249 нових случајева корона вируса, међу 21.163 …