Главна / Вести / Косово и Метохија / Представници Српске листе обишли Општину Грачаница

Представници Српске листе обишли Општину Грачаница

Потпредседник и посланик Српске листе Игор Симић каже да ће представници Српске листе, на иницијативу председника те листе Горана Ракића, обићи све општине на Косову у којима живе Срби, како би се упознали са њиховим проблемима, али и пронашли решења за њихово превазилажење.

„Циљ ове посете је да се изблиза упознамо са проблемима које оптерећују Србе у општини Грачаница. Оваква иницијатива ће се наставити и ми ћемо обићи свих десет општина са српском већином али и оне средине где нису у већини. Оваква комуникација је неопходна пре свега како би људи схватили да нису сами“, казао је Симић.

Према Симићевим речима, Грачаница има значајно место када су Срби на Косову у питању, јер је центар окупљања у овом делу Косова. То, како је истакао, доказују најављене инвестиције од стране Владе Србије.

„Захваљујући раду пре свега председника Срђана Поповића, али и разумевању председника Александра Вучића и директора Марка Ђурића, очекује се почетак градње болнице у Грачаници у износу од два милиона евра. То ће омогућити бољу здравствену заштиту, запошљавање младих и њихов опстанак и останак овде. Српски посланици у Скупштини Косова ће се борити да кроз буџет за наредну годину обезбеде средства за различите пројекте, пре свега изградњу социјалних станова за социјално угрoжене категорије становништава и на тај начин Српска листа на централном и на локалном нивоу даће све од себе да створи боље услове за живот грађана“, рекао је Симић.

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да је данашња посета дела руководства Српске листе за локалну самоуправу веома корисна.

„Одборници Скупштине општине Грачаница су такође имали прилику да поставе питања и руководство Српске листе упознају са проблемима са којима се сусреће општина Грачаница. Наставићемо са оваквим састанцима и посебно ми је драго што ће представници Српске листе обићи и друге општине, чиме показујемо оно за шта се од самог почетка боримо, а то је јединство и жеља да радимо са нашим народом и да се боримо за опстанак на овом простору“, казао је Поповић.

Председник Поповић је представнике Српске листе упознао са актуелном ситуацијом и развојним пројектима. Један од таквих пројеката је и изградња Средњошколског центра у Лапљем Селу, а који су представници Српске листе заједно са председником Поповићем данас обишли. Реч је о модерном објекту површине 6.000 квадрата у којем ће по завршетку бити смештене три средње школе из општине Грачаница.

Члан председништва Српске листе Славко Симић је истакао да председник Срђан Поповић има пуну подршку Српске листе, али и наше Владе Србије, директора Марка Ђурића и председника Александра Вучића у борби за бољи живот грађана, опстанак и останак на простору Косова и Метохије.

 

Општину Грачаница данас су обишли и генерални секретар Српске листе Зоран Мојсиловић, посланици Верица Ћеранић и др Миљана Николић.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

У Грачаници још две особе позитивне на корона вирус

Кризни штаб општине Грачаница саопштио је да је према најновијим званичним подацима на подручју општине …