Главна / Вести / Косово и Метохија / Дрецун: Озбиљне и тешке последице ако буде бојкота избора

Дрецун: Озбиљне и тешке последице ако буде бојкота избора

milovan_drecun

Председник Одбора за КиМ Милован Дрецун изјавио да би последице евентуалног бојкота локалних косовских избора могле да буду озбиљне и тешке. Последице бојкота тих избора могле би да буду “озбиљне и тешке, можда неповратне, првенствено по српски народ на северу, а затим и по нашу државу и њено присуство на северу покрајине”, оценио је Дрецун у интервјуу новосадском “Дневнику”.
Руководства општина, која ће деловати после 3. новембра, биће формирана на основу резултата тих избора, “што значи да нам се уз бојкот лако може догодити да Албанци, Бошњаци и представници, рецимо, Самосталне либералне странке преузму власт”, рекао је Дрецун.
Он је упозорио да би онда они могли да, у неком тренутку по налогу из Приштине, одлуче да те општине напусте Заједницу српских општина и да је тиме практично обесмисле.
“Бојим се да код појединаца, који упорно заговарају бојкот, има много неразумевања, а можда и личних интереса”, истакао је о

н и нагласио да би ти избори требало да доведу до формирања Заједнице српских општина која, сматра он, већ сада представља темељни стуб будуће политике Републике Србије према Косову и Метохији.
Дрецун сматра и да би Заједница убудуће могла да има “стратешки значај и за опстанак српског народа и за његов просперитет, за јачање присуства Републике Србије на Косову и Метохији, али и за спречавање коначног отцепљења Косова, у смислу међународног признања те самосталне творевине”.
Он је истакао да се увелико припрема јединствена српска изборна листа, која би имала подршку Владе Србије и додао да од договора Београда и Приштине зависи да ли ће бити продужен рок за пријаву тих изборних листа, који данас формално истиче.

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …