Главна / Култура / Арсић, Мишковић: Прави љубитељи писане речи увек пронађу књигу за себе

Арсић, Мишковић: Прави љубитељи писане речи увек пронађу књигу за себе

Упркос чињеници да је сваким даном све популарнији интернет, читање књига је и даље актуелно и тако треба да остане увек, поручили су гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Ивана Арсић, професор српског језика и књижевности и Јовица Мишковић, песник и професор физике.

„Ништа не може заменити мирис добре књиге. У овом времену интернета свако од нас треба да се труди да анимира децу да читају, а то се може учинити на много начина од кратког описа књиге па до поруке и поуке одређеног дела“, истакла је Арсићева.

Она је додала да се данас може читати и путем интернета, односно да се многе књиге могу наћи у online библиотекама  и да је најбитније читати и тиме богатити своје знање.

Прави љубитељи писане речи увек пронађу књигу за себе, казао је Јовица Мишковић, који је пре пар месеци издао другу збирку песама.

„Моја друга збирка песама носи назив „Рукопис душе“ и у њој љубитељи поезије могу пронаћи за сваког по нешто, од љубавне до родољубиве песме. Промоција је била у овдашњем Дому културе и била је веома посећена,  што значи да људи и даље воле и цене писану реч“, истакао је Мишковић.

Чињеница да је и овогодишњи Сајам књига у Београду веома посећен говори да се и даље многи са љубављу опходе према књизи и да је читање увек актуелно.

 

 

Check Also

Народно позориште Приштина организује новогодишњи онлајн фестивал својих представа

За новогодишње и божићне празнике Народно позориште у Приштини са седиштем у Грачаници организује ревијални …