Главна / Вести / Косово и Метохија / Доња Гуштерица: Поповић положио камен темељац за нове станове

Доња Гуштерица: Поповић положио камен темељац за нове станове

У Доњој Гуштерици почела је изградња три социјалне стамбене зграде. Камен темељац положио председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Средствима општине Грачаница у  Доњој Гуштерици почела је изградња три зграде са укупно 12 станова, намењених социјално угроженим породицама и младим брачним паровима на територији општине Грачаница.

Почетку изградње присуствовао је председник општине Грачаница Срђан Поповић који је том приликом полoжио камен-темељац. Поповић је казао да општина Грачаница брине о својим мештанима, те да се на прави начин и систематски бави решавањем проблема који се у свакодневној комуникацији са грађанима показао као један од већих.

„Увидели смо потребу да, поред Сувог Дола и Лапљег Села, и у Доњој Гуштерици изградимо станове за социјалне категорије становништва. Укупно 12 станова у три зграде биће изграђено на овој локацији, где ћемо изградити и игралиште за децу а простор партерно уредити. Са збрињавањем социјално угрожених породица наставићемо и наредне године“, казао је Поповић.

Поповић је додао да је ове године многим породицама пружена помоћ у грађевинском материјалу за адаптацију и почетак изградње кућа, а да је почетак изградње нових зграда још једна велика инвестиција.

„Наш примарни циљ је урбанизација Грачанице и у том смислу желимо да равномерно развијамо сваки део наше општине, а све у циљу нашег опстанка и останка овде“, истакао је Поповић.

Директор урбанизма општине Грачаница Дејан Јовановић казао је да је укупна површина зграда 780 квадрата, а да је из локалног буџета за њихову изградњу издвојено 290.000 евра.

„Динамичким планом зграде би требало да буду готове за 120 дана. Свака стамбена јединица ће имати и своје двориште. Зграде су део Социјалне карте становања, гради се на општинској парцели за шта је одлуку донели одборници Скупштине општине Грачаница“, казао је Јовановић.

Почетку градње зграда присуствовали су мештани Доње Гуштерици који су казали да су задовољни што ће се оваква инвестиција реализовати у њиховом месту, а према речима представница села Бобана Грбића пројекат је важан због опстанка и останка на овом простору.

Check Also

Срби на КиМ још пописују штету од поплава – има и породица које после бујица немају где

Недавне поплаве на Косову и Метохији оштетиле су на стотине кућа и домаћинстава. У српским …