Главна / Вести / Косово и Метохија / С. Поповић: Општина је увек уз своје мештане

С. Поповић: Општина је увек уз своје мештане

Представници Угљара састали су се данас са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем и том приликом предали потписе српских мештана Угљара којим су желели да покажу да не постоји никаква иницијатива да се цело село припоји општини Косово Поље.

У разговору са првим човеком локалне самуправе мештани Угљара пренели су своју забринутост која је настала као резултат информација које су се појавиле у појединим медијима да је, поред постојеће иницијативе Албанаца

да се један мањи део Угљара припоји општини Косово Поље, покренута петиција и међу тамошњим српским становништвом да се наводно цело село припоји Косову Пољу.

Узнемирени Срби из Угљара тим поводом су се пре пар дана састали са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем како би разјаснили насталу ситуацију и том приликом дошли на идеју да покрену петицију којом би показали нису тачне информације које су се појавиле у појединим медијима.

„Покренули смо неку врсту контра-петиције, како би доказали да нису тачне информације да су покренуте иницијативе да се цело Угљаре припоји општини Косово Поље. Прикупили смо 345 потписа од људи са правом гласа од укупно 650 становника, односно 80 % становништава. Петиција коју смо покренули прихваћена је позитивно и смирила узбуркану ситуацију у овом селу“, казао је Живковић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је да ће општина Грачаница посветити велику пажњу захтевима мештана. Он је казао да постоји захтев Албанаца да се један мањи део Угљара припоји општини Косово Поље

„Ми смо тај захтев узели у разматрање и покренули процедуру преко Скупштине општине. Међутим, због инсуниације појединих медија унет је немир међу Србима да ће цело Угљаре да се припоји општини Косово Поље и како је наводно покренута некаква петиција. Мештани Угљара били су забринути и дошли на идеју да покрену петицију коју ће доставити општини Грачаница а  којом би показали да верују општини Грачаница и њеном руководству.Као локална самоуправа учинићемо све да се тензије међу становништвом у Угљару смире“, казао је Поповић.

Поповић који је пре неколико дана посетио Угљаре где је разговарао са мештанима и поручио још једном да нико нема разлога да брине јер сваки корак који општина предузима је у интересу својих грађана.

„Договорили смо и неколико пројеката које ћемо у наредном периоду имплементирати у Угљару. Они су веома важни са опстанак нашег становништав у овом делу општине Грачница. Оно што ће се ускоро догодити је отварање обданишта. Од света нам је најпотребнија слога и изградња међусобног поверења“, казао је Поповић.

  

Check Also

На КиМ 288 новоинфицираних, петоро преминулих

На КиМ је у последња 24 сата забележено 288 нових случајева заразе корона вирусом од …