Главна / Друштво / Италијански лекари обављали прегледе у Грачаници

Италијански лекари обављали прегледе у Грачаници

Италијански контингент КФОР-а организовао је данас акцију бесплатних превентивних прегледа за грађане општине Грачаница у дворишту Основне школе „Краљ Милутин“.

Петоро лекара специјалиста (анестезиологије, ургентне медицине, онкологије (радиотерапеут), хирургје, ортопедије) и медицинско особље из Италије обављало је прегледе за све заинтересоване становнике наше општине.

Акцији је присуствовао и директор здравства општине Грачаница Александар Поповић истакавши да је то одељење подржало акцију превентивних прегледа, коју је иницирао италијански контингент КФОР-а.

„Одељење за здравство општине Грачаница подржало је инцијативу италијанског КФОР-а односно акцију здравствених прегледа од стране лекара специјалиста из Италије. Сматрам да је то од великог значаја за наше грађане и само одељење здравства у смислу размене искуства и неку даљу сарадњу. Ово је само једна од акција коју спроводимо са италијанским КФОР-ом и до сада смо имали одличну сарадњу и у другим областима“, казао је Поповић.

Грађани који су се данас прегледали задовољни су акцијом.

„Преглед је био детаљан и задовољна сам. Мислим да овакве акције превентивних прегледа нису лоше за људе који немају средстава, да дођу да се прегледају, да упореде мишљења италијанских и наших лекара, мада су и наши лекари веома добри“, казала је Дивна Дрљевић.

„Мишљење италијанског доктора поклопило са мишљењима наших лекара“, казао је Драган из Грачанице.

Превентивни прегледи од стране италијанских специјалиста обављали су се у дворишту ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници од 10 до 15 часова.

Извор: http://nasagracanica.com

Check Also

Тиодоровић: Раст броја оболелих до Ускрса

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да су стручњаци углавном сагласни да ће до Ускрса расти …