Главна / Вести / Косово и Метохија / Министар спољних послова посетио Косово

Министар спољних послова посетио Косово

Министар спољних пословаТурске, Мевлуд Чавушоглу, од 19-20 октобра био је у дводневној званичној посети Косову. Приликом дводневне посете министар Чавушоглу се сусрео са косовским колегом Беџетом Пацолијем и затим са председником Косова Хашимом Тачијем.

Другог дана посете, Чавушоглу се сусрео и са премијером Косова Рамушом Харадинајем и председником скупштине Косова, Кадријом Веселијем.

Првог дана посете, после сусрета са Косовским министром спољних послова Пацолијем, одржана је заједничка прес конференција, на којој је министар Чавушоглу изјавио следеће “Косово не сме да допусти да терористичка организавија ФЕТО шири активности на Косову.” Турски шеф дипломатије је оценио, да Косово и Турска имају одличну политичку и економску сарадњу.

Приликом посете Косову Мевлуд Чавушоглу је рекао да Турска подржава дијалог са Србијом. Истовремено, турски шеф дипломатије је обећао да ће се Турска залагати за чланство Косова у Интерполу.

Мевлуд Чавушоглу је посетио и општине Призрен и Мамушу. Он је са својим домаћинима у Призрену и представницима Турске националне заједнице Косова, посетио историјски трг Призрена “Шадрван”,”Синан Паша” џамију и касарну “Султан Мурат”, где се сусрео са турским припадницима КФОР – а.


Ергüн Кузев КЕНТ ФМ

Check Also

Горан Ракић: Иза Српске листе стоји народ и Вучић

Представници Српске листе на челу са председником Гораном Ракићем, у седишту ЦИК-а у Приштини предали …