Главна / Друштво / Дом културе „Грачаница“ организује ликовне сусрете „Јесен у Призрену“

Дом културе „Грачаница“ организује ликовне сусрете „Јесен у Призрену“

Дом културе „Грачаница“ организује седмодневне ликовне сусрете „Јесен у Призрену“. Уметници ће од четвртка 01. новембра седам дана стварати у манастиру Светих Архангела код Призрена. Ово изузетно место, град Призрен са својим духовно културним вредностима угостиће сликаре: Радојку Самарџију из Београда, Исидору Ивановић из Београда, Данила Вуксановића из Новог Сада, Јовану Симјоновић из Липљана, Милоша Вујиновића из Новог Сада, Оливеру Протић из Београда, и Милована Панића из Панчева.

 „Јесен у Призрену” је колонија тематски везана за изузетне симболе и драгуље нашег наслеђа и одржава се по трећи пут. „Дом културе Грачаница“ овом колонијом настоји да одржи континуитет повратка српске стварајуће уметности и културе у овај град, који је започет отварањем Културног центра у Атријуму цркве Светог Спаса пре неколико година. Иначе у Призрену је до рата 1999. године живело више од десет хиљада Срба. У току колоније је планирана и посета манастирима Високи Дечани и Пећка Патријаршија“,  рекао је Небојша Јевтић, уредник Галерије „Дома културе Грачаница“.

Изложба радова биће одржана у Призрену и Грачаници. Покровитељ колоније је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије уз несебичну подршку Епархије рашко-призренске.

Check Also

ПКС оснива Секцију за помоћ младим предузетницима

Привредна комора Србије ће у првој половини ове године основати Секцију за младе предузетнике ради …