Главна / Друштво / Удружење пчелара „Нуклеус“ организује први међуопштински Сајам меда

Удружење пчелара „Нуклеус“ организује први међуопштински Сајам меда

Удружење пчелара „Нуклеус“ из Грачанице организује међуопштински Сајам меда, који ће бити оджан сутра на платоу испред Полицијске станице у Грачаници.

„Покренули смо иницијативу да организујемо први међуопштински Сајам меда и надамо се да ће кроз  пар година ова манифестација заживети и да ћемо успети да је проширимо на међудржавну, како би излагачи из наших суседних држава били наши гости“, истакао је председник Удружења пчелара „Нуклеус“, Младен Ђокић гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница.

Удружење пчелара у Грачаници постоји тек годину дана и до сада је организовало неколико стручних предавања како би се овдашњи пчелари едуковали о многим новинама у пчеларењу и спречавању ширења болести у кошницама.

„Планирамо да наставимо са том праксом и до краја године организоваћемо још неколико стручних предавања, а што се планова за идућу годину тиче најпре планирамо да пронађемо адекватну просторију за Удружење, а затим ћемо почетком наредне године организовати скупштину на чијој ћемо седници примати нове чланове“, нагласиоје Ђокић.

Поред чланова Нуклеуса, на Сајму ће учествовати пчелари удружења „Шарски рој“ из Штрпца, као и пчелари из Новог Брда, Ранилуга, Црквене водице, биће и индивидуалних произвођача меда, а посетиоци ће моћи домаћи мед да купе по посебним, сајамским ценама у периоду од 10 до 13 часова, колико ће Сајам трајати.

Check Also

У Србији 6.249 новооболелих, преминуло 27 особа

У Србији је у последња 24 сата регистровано 6.249 нових случајева корона вируса, међу 21.163 …