Главна / Вести / Косово и Метохија / Арно Гујон за РТВ Грачаница: Надам се да ће ми ускоро бити укинута забрана уласка на КиМ

Арно Гујон за РТВ Грачаница: Надам се да ће ми ускоро бити укинута забрана уласка на КиМ

Француском хуманитарцу Арноу Гујону скоро већ два месеца забрањен је улаз на Косово и Метохију. У изјави за Јутарњи програм РТВ Грачаница, Гујон је рекао да је уложио жалбу на то решење и да се нада да ће ускоро моћи да дође на КиМ.

„Моја жалба Министарству унутрашњих послова Косова је, нажалост, одбијена и даље без образложења и рока, тако да та забрана уласка на Косово и даље стоји“, истакао је Арно Гујон и додао да је овластио свог адвоката у Косовској Митровици да уложи жалбу на то решење.

„Ја се искрено надам да ће та неразумна одлука бити укинута јер нема разлога за тако нешто, нема образложења. Нигде на свету не можете некоме да ускратите слободу кретања без образложења и то на неодређено време“, казао је Гујон.

Он је нагласио да је свима у интересу да Организација „Солидарност за Косово“ настави да пружа хуманитарну помоћ, реновира школе, води децу на море и гради фарме и фабрике. То је нешто што је добро и позитивно и, како истиче Гујон, никоме не би требало да смета.

„Верујем да ће косовски Албанци који су у позицији да одлучују о том питању увидети то и да ћу убрзо моћи поново да дођем у Грачаницу и посетим остала села на КиМ, своје пријатеље и будем уз вас, као и свих ових година“, нагласио је Гујон.

Check Also

У Грачаници још две особе позитивне на корона вирус

Кризни штаб општине Грачаница саопштио је да је према најновијим званичним подацима на подручју општине …