Главна / Друштво / Општина Грачаница- Дан безбедности

Општина Грачаница- Дан безбедности

На иницијативу општине Грачаница, данас је у центру Грачанице организована акција “Дан безбедности ” са циљем да се становништву приближи значај постојања служби које раде у корист очувању безбедности. На штанду постављеном испред зграде општине Грачаница флајере са упутствима о раду и пружању услуга, као и контакт телефонима, мештанима су делили службеници Полицијске управе, Хитне помоћи, Ватрогасне службе и Кфора.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић рекао је за РТВ Грачаница да се акција спроводи ради упознавања мештана са значајем постојања служби које постоје да би осигурале безбедност и са најлакшим и најбржим начином ступања у контакт са тим службама.

“Циљ је да приближимо мештанима значај институција које се брину за њихову безбедност. На штандовима имамо флајере са  бројевима телефона и упутствима за најбрже ступање у контакт са поменутим службама. Са нама су овде полиција, КФОР, Хитна служба и Ватрогасна јединица, а све су то институције које брину о нашој безбедности. И наредних дана ови штандови ће обићи свих 17 места у нашој општини, а мештанима ће бити дата прилика да овим службама искажу своје проблеме, а са друге стране службе ће их упутити како ина који начин најбрже доћи до њихове помоћи када је то потребно”, рекао је Поповић.

Командир Полицијске управе Грачаница, командир полицијске станице Братислав Трајковић је истакао да је полицијска станица увек отворена и доступна свима којима је полицијска помоћ потребна.

“Када је у питању безбедност, полиција је ту на првом месту, тако да је полицијска станица у Грачаници отворена ѕа све грађане у свако доба дана и ноћи. Имамо одличну сарадњу са општином Грачаница и у наредном периоду ћемо једном у току недеље одржавати састанке, како би смо на тај начин заједно проналазили решења за проблеме наших мештана”, рекао је Трајковић.

Начелник Хитне медицинске помоћи у Лапљем Селу, Марина Мадић, истакла је за РТВ Грачаница да је основни циљ ове службе да здравствено обезбеди становништво.

“Када су у питању хитни случајеви у кратком временском периоду излазимо на терен и санирамо пацијенте. Најбитније у оваквим случајевима је наравно контакт телефон и напомињем да имамо и фиксни телефон и два мобилна телефона који су сви доступни 24 сата”, истакла је Мадић.

Ватрогасна служба у Лапљем Селу је такође једна од  најпотребнијих служби за очување безбедности становништва, посебно у ово доба године, када често долази до пожара због паљења стрњишта и летине на њивама.

“Последњих дана имамо јако пуно посла око гашења пожара који су изазвани паљењем стрњишта, али такође реагујемо и када дође до саобраћајних несрећа и када је потребно извући повређене из олупина”, реклао је командир Ватрогасне јединице у Лапљем Селу.

Бројеви телефона на које најбрже можете доћи до служби које раде у циљу очувања безбедности су:

Полицијска станица Грачаница 192 или 038 606083

Хитна помоћ- Лапље Село 038 81 633 или 049 719 192 и 049 719 243

Ватрогасна станица Лапље Село 049 785 112

Check Also

У Србији 6.249 новооболелих, преминуло 27 особа

У Србији је у последња 24 сата регистровано 6.249 нових случајева корона вируса, међу 21.163 …