Главна / Друштво / Гробље у Приштини и даље зарасло у коров

Гробље у Приштини и даље зарасло у коров

Организованим превозом из Београда и Ниша око стотину расељених Срба посетило је гробље у Приштини. Међутим, свеће за покој душе својим преминулима нису сви запалили јер се и даље од корова и растиња чисти само један део гробља.

„Не могу да пронађем гробове својих најмилијих. Срамота је то, треба водити рачуна и о мртвима“, рекла је расељена из Приштине Катица Петровић.

„Веома  ми је тешко. Знам где се гробови налазе али не могу да приђем“, кроз сузе говори Катица Антанасијевић.

Стални захтеви који се упућују надлежнима да се очисти и уреди стари део гробља су без резултата. Приштински парох Саша Митровић каже да је сам немоћан, као што и не може да спречи све чешће ексхумације и измештање посмртних остатака.

„Апелујем на људе да не преносе посмртне остатке својих сродника у централну Србију. То није добро и то није њихова воља. Тиме не чине добро нити њима нити себи, а самим тим бришу се и трагови Срба који су живели овде у Приштини“, истакао је приштински парох.

Добрим делом непроходно, увек са по неким новим трагом о ископавању, и даље много порушених и потпуно уништених споменика, слика је коју су расељени понели и са ових Задушница из Приштине.

Check Also

Медицинској школи биће уручено 16 рачунара

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић, помоћник директора Канцеларије за Косово …