Главна / Вести / Косово и Метохија / Гост Дневника Слађана Иванчевић: Влада Србије улаже у ЈП “Мрежа Мост”

Гост Дневника Слађана Иванчевић: Влада Србије улаже у ЈП “Мрежа Мост”

Директор ЈП” Мрежа Мост” Слађана Иванчевић гостујући у Дневнику Телевизије Грачаница захвалила се председнику Србије Александру Вучићу, директору Канцеларије за Косово и Метохију Марку Ђурићу  за нову зграду телевизије Мост и радио Косовску Митровицу у Косовској Митровици, чија ће изградња почети на пролеће наредне године. Иванчевић је присуствовала седници Владе Србије, која је била посвећена  Косову и Метохији где је одобрено 76 пројеката или 50 милиона евра за КиМ, а између осталог и зграда за телевизију Мост.

„Користим прилику да се захвалим председнику Србије Александру Вучићу  и Влади Србије, Канцеларији за Косово и Метохију директору Марку Ђурићу, све ово ми не бисмо имали без њихове подршке. Све што смо обећали, чак и више, све што смо сањали ми смо до сада остварили и надам се да ћемо с пролећа већ кренути у изградњу нове зграде. Ту ће бити ТВ Мост, Радио Косовска Митровица и још неке културне институције из Звечана и Косовске Митровице, јер сви треба да имамо свој кров над главом“, рекла је Иванчевић.

Према речима Слађане Иванчевић, након 2о година телевизија Мост и Радио Косовска Митровица добиће свој простор.

„Добићемо наменски простор, тачно 20 година од протеривања из Приштине и одузимања велике зграде. Ускоро  ћемо имати свој кров над главом. Доста је уложено у нови изглед сајта ТВ Мост, технику пословних јединица, почела је са радом РТВ Грачаница и не стајемо, настављамо са радом како би што више побољшали и олакшали рад пословних јединица. Уложиће се опрема и нова техника  у Радио Грачаницу и Радио Косовску Митровицу, а онда следи  дигитализација ТВ Мост и наравно улажемо у репортажна кола ТВ Мост. Доста тога је од улагања завршено, обезбеђена су средства и идемо, чекамо изградњу новог објекта”, рекла је Иванчевић.

Опширније у видео линку:

Check Also

Ђурић са Чен Бо: Србија и Кина имају неограничене перспективе за сарадњу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадорком Народне Републике …